Malene Andreasen

Malene Andreasen

Staten udsteder falske ID-kort!

Den jeg erPosted by Malene Andreasen Wed, February 19, 2014 11:02:11

For næsten et år siden sende jag min historie, om besværligheder med mit CPR-registrering, de sagde at det var det forkerte ministerier, men vil videresende til det rigtige ministerier, hørte ikke noget fra dem. Jeg sende det også til det udvalg der var nedsat, hørte ikke noget.

http://transperson.dk/doc/Jeg_har_skiftet_CPR.pdf

Hvorfor har jeg valgt den overskrift? Jeg tænker ok de kan lave en fejl, det bliver rettet, men nu begynder de samme historier fra andre transkønnede at komme, altså der er ikke sket noget! Når de er gjort opmærksom på problemer og ikke handler på det, så må jeg komme med påstanden ”Staten udsteder falske ID-kort” og syntes det faktisk er en alvorlig fejl, for rent faktisk står jeg med et falsk ID-kort.

Her er historien fra min ven Niels:

I dag var jeg nede på kommunen for at hente mit nye pas. Det var blevet lavet og jeg fik det udleveret og der stod “M” under køn (yay!). Men der gik ca. et minut før jeg opdagede at der altså stod forkert navn i det. Den lader vi lige stå et øjeblik. Den danske stat havde udsted et legitimationspapir til mig hvor der stod det forkerte navn. Der stod “Storm Niels” i stedet for “Niels”. De undrede sig også nede på kommunen over hvordan det kunne lade sig gøre. Jeg hedder jo Niels i cpr-registeret og hvordan kan deres system have registreret et andet navn som jo aldrig nogensinde har været tilknyttet det cpr-nummer jeg har nu. Men enden på legen blev at de tog det tilbage som et fejlpas og bestilte et helt nyt til mig. Og det blev et hastepas, for hallo, der er kun 3 uger til jeg skal opereres og vi skal jo derned et par dage før og jeg har endnu ikke købt fly-billetter fordi jeg ville have mit pas inden jeg bestilte. Det nye pas, forhåbentlig med korrekt navn, skulle blive sendt til min postkasse i løbet af 3-5 hverdage. Det vil sige at det godt kan risikere at komme på tirsdag. 2 uger før min operation.

Og

Nu er mit nye kørekort kommet. Med forkert navn. Må ned på Borgercenteret igen, de kender mig efterhånden.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Simon Gjerløv Wed, February 19, 2014 11:51:51

Fik i uge 1 i år efter 1½ års kamp en opgørelse over mit hus pga ejerskifte (fra mit gl. cpr.nr. til mit nye). Var i min bank i går, hvor min gl. kvindelige identitet med navn og cpr.nr. stadigvæk officielt står påtegnet mit skøde. Jeg kan derfor stadigvæk ikke trække mit huslån fra i skat, tagå lån i eller sælge mit eget hus. SKAT udsteder alle mine papire med Robin Simon, selvom jeg ved personnr.skift fik strøget Robin. Har klaget flere gange over det. I sidste uge oplyste en medarbejder fra SKAT, at hun ikke kunne ændre navnet, fordi det er det navn, der dukker op, når de trækker oplysninger i Folkeregisteret, selvom jeg kun hedder Simon både på mit nye sygesikringsbevis og på min nye dåbsattest. I sidste uge fik jeg atter en skrivelse fra en bank (ikke min hovedbank) med Fr. på brevet og mit mandelige cpr.nr., fordi Cpr.registeret har lavet en tilknytning fra mit gl. til mit nye cpr.nr, for at "undgå problemer"--- I går måtte min bank efter 7 mislykkede forsøg opgive at oprette en Netbankskonto til mig, da it-systemet bliver ved med at påst, at der allerede er en bruger med denne identitet, selvom jeg aldrig før har haft netbank. 12 års arbejdsancinitet med dertilhørende ancinitets, kvalifikvations mm.tillæg kan heller ikke overføres til mit nye cpr.nr. Ingen offentlige instanser kan/ vil hjælpe mig med at få genoprettet min nye identitet. Håber LGBT videresender dette til Justitsministeriet. for 4 minutter siden. Man har ikke længere adgang til journaler og andre helbredsoplysninger fra før personnr.skift . Man kan ikke overføre journaler fra et cpr.nr. til et andet.


Posted by Malene Andreasen Wed, February 19, 2014 11:18:39

Her er Niels hjemmeside, her kan du også læse om Niels CPR problemer: http://nielsjansen.dk/