Malene Andreasen

Malene Andreasen

Redefinere mig selv

Den jeg erPosted by Malene Andreasen Fri, April 05, 2013 16:34:06

Jeg står der hvor jeg skal til at redefinere mig selv? Ja lad mig lige fortælle hvorfor, jeg har her i august skiftet fysisk køn ”min tissemand er lavet om til en tissekone” og fået et lige personnummer nu, ikke noget dramatisk i det, andet en det i en periode var fysisk anstrengende. Hvorfor er det ikke dramatisk? Fordi det bare var sidste skridt i at bringe mit køn i overensstemmelse med det køn jeg føler mig som, det har været en lang proces at få mit opfattet, udtrykte og fysisk køn til at hænge sammen, det der er dramatisk nu er, den lange proces er færdig nu, jeg skal ikke kæmpe for de tre til hænger sammen, for det gør de nu. Jeg har ikke skiftet personlighed jeg er jo den samme person som før, men udgangspunktet er forskellig for nu er jeg jo en kvinde. Altså skal til at definere mig som den kvinde jeg er, endelig en kvinde inden i, der i mange år er betragtet som mand og ageret som sådan en. Jeg har noget ting med som verden endelig betragter som maskulint, som jeg ikke gør, det gør jo jeg som kvinde skal til at kæmpe mod normen, vi er nogle kvinder der ikke ser det som at nærme os det maskuline, men en måde vi er feminine på, og bliver mange gange gjort opmærksomt på der ikke er i harmoni med den vedtagende norm (nogle kvinder gør selvfølgelig for at nærme sig maskuliniteten, fordi de har en anden kønsidentitet), dem bliver vi måske sammenlinet med så normen kan passe?

Jeg hørte et udsagn ”Forskellen inden for kønnene er støre end forskellen mellem kønnene”, et udsagn jeg tror på, du vil ikke stå og sige nogle stereotype ting om dig selv, for det komme du hurtig til. Nej du definere dig selv ud fra en modsætning til det andet køn, fordi det er forbandet svært at definere hvad vi endelig er født med, jeg ved det heller ikke? jeg ved bare at jeg er født med det forkerte fysiske køn.

Du tænker nok, at jeg forstår mænd mere, når jeg også har levet og blevet betragtet som sådan en, men der tager du helt fejl, jeg har som Maren(1), ”når min hjerne i øjeblikke krøller sig sammen i cirkler og sociale konstruktioner” så betragter mænd det som noget feministisk plader og gider ikke lytte efter, så syntes jeg mænd er nogle kolde, arrogante skiderikker der kommer fra en helt anden verden, men jeg ved jo godt at det gæller om at give hinanden plads. Ja jeg har meget at lære i nu, jeg befinder på mange i sådan et teenager stadig, betragter mig som feminist, for der er noget at kæmpe for, oplever at det at have et lige personnummer får min status i samfundet til at falde lidt.

(1) http://marensblog.dk/om-at-elske-maend/#comment-16503

  • Comments(0)//malene.lykkemalene.dk/#post20