Malene Andreasen

Malene Andreasen

T-Lounge Society inviterer til Kunst Festival

Den jeg erPosted by Malene Andreasen Tue, March 22, 2016 08:16:24
-En visuel kunstoplevelse i regnbue farver

Vi vil gerne invitere dig på en Kunstfestival i regnbue farver, som afvikles i 2016, den 27-30 marts.

Der vil være tale om en kunstfestival, som indeholder både musik, billedudstilling, personlige collager, humoristisk teater, oplæsning af digte evt. i fusion med musikken samt foto- og lydmontage.

Det er ikke et ”must” at afspejle hverken din kønsidentitet eller seksualitet – det, der interesserer os mest, er at møde…Mennesket bag.

Se her: http://www.tlounge.dk/2015/11/kunst-festival/

  • Comments(0)//malene.lykkemalene.dk/#post35

En god film

Den jeg erPosted by Malene Andreasen Sat, February 06, 2016 19:30:49

En god film

På grund at mit engagement i sagen for transkønnede, læste jeg uundgåeligt de anmeldelser, der var af filmen ”Den danske pige”, før jeg selv så den. Jeg må sige, jeg genkender ikke den kritik, en del har rejst om denne film. Jeg opfatter den som en god film, der bygger frit over historien om Lili Elbe.

Når jeg ser filmen, ”Den danske pige”, der er fiktion over nogle historiske personer og deres samtid, vil jeg se den som enhver anden fiktions-film. Indeholder den nogle elementer jeg kan relatere mig til? Her må jeg i dette tilfælde forholde mig til en anden tid end nutiden.

Vi bliver præsenteret for nogle kunstmalere, hvis passion er portrætter og landskaber, men som alle andre kunstnere må de også have en anden indtægt, henholdsvis som illustrator og kulissemaler. De lever i en tid hvor kvinder mildest talt har en meget ringere værdi, ja det har vi jo stadig i dag og vi kan faktisk sætte en procent på det, 16% (lønforskellen mellem mænd og kvinder).

Der sker noget med personen Einar, da han tager noget tøj på, som ikke tilhører det køn han er født som… det vækker nogle følelser han har inden i. Det gjorde der også for mig, da jeg som 11-12årig tog min søsters tøj på, når min mor ikke var hjemme.

Vi får at vide, at Einar engang som barn legede med en kammerat og havde noget på, der lignede en kjole. Hans kammerat kyssede ham, fordi han syntes han var så sød.. Da jeg stod foran spejlet, husker jeg også, at jeg syntes det ville være meget bedre, hvis jeg havde langt hår og en kjole på. Jeg følte i 5 års alderens doktorlege, at en revne var meget bedre end en tap - som jeg havde.

Einar viser en stor trang til at udtrykke sig i tøj, der signalerer kvinden (Lili) i ham, til trods for generthed og skam, der skal overvindes med det udtryk han kommer frem til; det kommer indefra.

Behovet for at klæde sig i kvindetøj var stort hos mig, så jeg blev nødt til det, først i skjul og senere åbent; for også mit tilfælde var det en følelse der kom indefra.

Gerda (Einars kone) har det lidt svært med det, for hun kan ikke forstå, hvad der sker. Hun har i starten den opfattelse, at det er en leg.

Det havde min partner også, hun prøvede; men kom aldrig til at forstå, at det var alvor for mig.

Einar går i en transformation - det at acceptere den grundlæggende følelse, at være født anderledes - det er en proces, hvor ens partner også bliver involveret. Det kan være svært at følges ad i den, fordi der er så mange ting, som skal afprøves. Gerda prøver meget ihærdigt at følge med og hun kan det også! et langt stykke af vejen. Min egen partner stod desværre af her.

Einar bevæger sig nu tættere på sin indre kvinde, Lili. Undervejs får hun også bugt med mere af sin generthed og fremstår mere som sig selv. I processen vil Gerda og Lili gerne have hjælp til at forstå, hvad der sker, så det er nærliggende at opsøge en psykiater for at få svar. Dog er det en blindgyde. Ingen af de opsøgte psykiatere forstår det. Dog bruger de den viden de har, men det giver ikke noget svar. Det bliver illustreret i en læges diagnose: Skizofreni.

Lili flygter ud af vinduet, da lægen er på vej med to stærke herrer og en spændetrøje.

Jeg var dog mere bevidst om, at dette med psykiatrisk hjælp var en blindgyde, for jeg har aldrig betragtet mig selv som psykisk syg. Tak til filmen for at illustrere dette, for det er stadig et problem den dag i dag, Vi er ikke fjernet fra listen over psykiske lidelser.(WHO´s liste over sygdomme)

Da Lili hører om en kirurg, der kan lave kvindelige genitalier på hende, vækker det interesse, for det er ikke bare tøjet der gør hende til Lili. Vi ser Lili opfatte sig og socialisere sig som kvinde. Hun opsøger i form af et nært venskab med en homoseksuel, en ligesindet, som en bedre måde at forstå sig selv. Jeg syntes også det bliver illustreret, at Lili ikke skifter personlighed, blot kønsligt udtryk.

Jeg har også samme mening, at det er vigtigt, at samle transkønnede i sociale grupper for accept, forståelse og information. Jeg har brugt LGBT-segmentet som udgangspunkt, idet vi har nogle fælles interesser.

Vi er her i filmen i en tid, hvor større kirurgi i sin helhed er meget farligt. Men Lilis trang til at blive et helt menneske, er større end hendes frygt; hun har modet. Lægerne er dog lidt overmodige i deres kamp for viden. Det ender med at koste Lili livet.

Igennem tiden har jeg draget nytte af andre transkønnedes mod og lægers indhentede viden. I dag er det ikke helt så farligt og smertefuldt at blive kønsskifteopereret, men der findes trods alt en del risici, som jeg valgte at sige ja til for at blive et helt menneske.

I kan læse, at filmens handling har en hel del sammenfald med mine egne oplevelser, men det at være transkønnet er jo meget forskelligt, lige som alle mennesker er forskellige. Jeg syntes det er en fantastisk god film, som formår at beskrive nogle af os transkønnede.
  • Comments(2)//malene.lykkemalene.dk/#post34

2. Udgave

Min vej til ThailandPosted by Malene Andreasen Mon, June 01, 2015 21:53:12

Nu har jeg ladet mig registrere hos ”Dansk bogfortegnelse” og fået ISBN nummer. Så nu har jeg et forlag “Lykkemalene” der vil udgive gratis online publikationer. Den første er min historie “At Blive Et Helt Menneske” 2. Udgave.

Jeg har tage en beslutning om at ændre mit liv, gøre op med den følelse at skammet mig over mig selv. Det er ikke en let proces, alt det vi mennesker med vores køn ikke tænker over, men tager for givet, skal der gøres op med. Den skam og dermed et faktisk mindre selvværd over at ikke at have det ståsted som andre har og agere ud fra. Hvert hjørne i mig skal vendes og hvert hjørne skal acceptere, som den kvinde jeg er, det er faktisk en ret hår proces der kræver mod.

Jeg har PLIGT til at få det optimale ud af mit liv…

Jeg har RET til at blive mødt som den jeg er…

Kopiering samt gengivelse af dele eller hele udgivelsen er ikke tilladt uden forudgående tilladelse fra forfatter. Tilladelsen gives gerne af mig, til ikke kommercielle formål. malene@lykkemalene.dk

© Malene Andreasen. “At Blive Et Helt Menneske.” 2. Udgave

Forlaget: Lykkemalene

ISBN: 978-87-998320-0-2

http://transperson.dk/doc/maleneantologi.pdf  • Comments(0)//malene.lykkemalene.dk/#post33

Så forstå os da!

Den jeg erPosted by Malene Andreasen Sat, January 17, 2015 09:43:40

Man kan blive lidt utålmodig, og så kan det hurtig blive til dem og os, men der jo kun os mennesker.

Omkring vedtagelsen af det juridiske kønsskifte, var der en del kommentar til artikler i aviserne. Her var der en der en person der ikke kunne forstå det, han var ret ophidset over, nu kunne disse nye kvinder så gå rundt i de kvindelig omklædnings rum og svinge med deres ikke opereret kønsorganer.

Jeg skrev en stilfærdig besked han ikke ville læse min historie.

Det gjorde han og skrev tilbage, at han stadig ikke helt forstod det, men han havde fået andet syn på sagen.

Jeg var glad og stolt over jeg havde været med til, en bedre forståelse hos ham.

I en artikel om, at have et baren der var transkønnet. Skrev en person meget vredt om at et barn ikke kunne være transkønnet, antydet at det var forældrene der gjorde barnet fortræd.

Vi var nogle transpersoner der stille og roligt, der forklaret om os selv da vi var børn. Det ente med at person trak sine udtagelser tilbage og undskylde. Vi var glade på hans vegne, at han havde en bedre forståelse.

Jeg syntes at der er brug for en stille og rolig måde, at forklare hvad det at være transkønnede er. En ny måde at forklare tingene på, det som medierne og journalister ikke formår.  • Comments(0)//malene.lykkemalene.dk/#post32

Transgender Day of Remembrance

Den jeg erPosted by Malene Andreasen Sat, November 15, 2014 18:40:32

Transkønnede mindes i København

Torsdag den 20. november markeres den internationale Transgender Day of Remembrance i København med fakkeltog og en mindehøjtidelighed.

Siden 1998 har den 20. november været Transgender Day of Remembrance - en dag hvor man mindes de transpersoner som er blevet dræbt på grund af deres kønsidentitet eller er blevet ofre for hate crimes og transfobi. Samtidig sætter dagen fokus på at oplyse og eliminere de mange fordomme der stadig er udbredte overfor transkønnede.


I København markeres Transgender Day of Remembrance (TDoR) i år i et tæt samarbejde mellem T-Lounge, Copenhagen Pride og Warehouse9, og arrangementet starter på Vesterbro Torv torsdag den 20. november kl. 18.00, hvor alle er velkomne til at tage del i det fakkeloptog, der vil gå frem til Tove Hansens Plads, hvorfra der afholdes en mindehøjtidelighed.


“Transgender Day of Remembrance er en oplagt og nødvendig lejlighed til at sætte fokus på den fortsatte marginalisering af transpersoner i Danmark. Selv om vi også tænder en glædens fakkel for loven om juridisk kønsskifte der blev vedtaget i år, så er der lang vej igen på andre områder. Transkønnede kan fortsat ikke få lov at bestemme over egen krop gennem et informeret samtykke, men skal i stedet udsættes for nedværdigende behandling og erklæres for psykisk syge, før de kan få lov at komme i hormonbehandling. Det er helt uacceptabelt”, siger Lars Henriksen, formand for Copenhagen Pride.


”Vi vil også tænde er lys for transkønnede der tog deres eget liv, fordi de følte, at der ikke var plads til dem i samfundet. Det er vigtigt at fokusere på den mentale sundhed og sørge for at der er reel diversitet, både i LGBT miljøet og i samfundet generelt. Som det er nu, er der nogle meget alvorlige mørketal for transpersoner - både socialt og sundhedsmæssigt. Det skal der gøres noget ved!” siger Malene Andreasen, projektkoordinator T-lounge Society/Warehouse9.


Efter mindehøjtideligheden vil der blive budt indenfor til T-Lounge i Warehouse9, og arrangørerne håber på bred opbakning og opfordrer så mange som muligt til at møde op.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/670871369678870/?fref=ts


For yderligere informationer kontakt:

Malene Andreasen, T-Lounge: +45 20 91 11 65

Lars Henriksen, Copenhagen Pride: +45 41 10 94

  • Comments(0)//malene.lykkemalene.dk/#post31

T-lounge

Den jeg erPosted by Malene Andreasen Fri, May 09, 2014 12:42:14

Jeg er 1. maj ansat i Warehouse 9 for T-lounge og skal lave aktiviteter på transområdet.
Så her jeg være på mit ny arbejde en uge, det her vær dejligt, for det er en fantastisk arbejdsplads og med nogle fantastiske muligheder, med det er hårdt arbejde. Men med vedholdenden, tålmodighed og en smule sund fornuft, er der nogle fantastiske muligheder, for der er og vil være, nogle fantastiske mennesker her. På mit visitkort vil der stå Projektkoordinator, for det er mig der skal ...vær med til at støtte det fantastiske, der er i dig som menneske og det du skal ud og vise verden, tag æren og høste frugterne af. Jeg er stolt af at være kvinde, jeg er stolt af at være transkønnede, det skal du også være, du skal vær stolt af dig, den som du er. Ugen er gået med noget praktiske og forberedelse, jeg vil fra d. 15/5 og hver torsdag vil jeg være på kontoret fra kl. 13 – 17. Kom med dine ideer, eller bare det at være med, så får vi en snak om det, lige nu og frem til Priden, skal vi have lavet nogle små videoer der vise dig og det at være transperson, også denne mangfoldighed at vær det. Kom til vores event uanset hvem du er, for her er det mangfoldigheden vi dyrker og gøre et trykt rum for.
Warehouse9
Onkel Dannys Plads 1
1711 København V, Denmark
Tlf. 33222847
http://tlounge.dk/  • Comments(0)//malene.lykkemalene.dk/#post30

Staten udsteder falske ID-kort!

Den jeg erPosted by Malene Andreasen Wed, February 19, 2014 11:02:11

For næsten et år siden sende jag min historie, om besværligheder med mit CPR-registrering, de sagde at det var det forkerte ministerier, men vil videresende til det rigtige ministerier, hørte ikke noget fra dem. Jeg sende det også til det udvalg der var nedsat, hørte ikke noget.

http://transperson.dk/doc/Jeg_har_skiftet_CPR.pdf

Hvorfor har jeg valgt den overskrift? Jeg tænker ok de kan lave en fejl, det bliver rettet, men nu begynder de samme historier fra andre transkønnede at komme, altså der er ikke sket noget! Når de er gjort opmærksom på problemer og ikke handler på det, så må jeg komme med påstanden ”Staten udsteder falske ID-kort” og syntes det faktisk er en alvorlig fejl, for rent faktisk står jeg med et falsk ID-kort.

Her er historien fra min ven Niels:

I dag var jeg nede på kommunen for at hente mit nye pas. Det var blevet lavet og jeg fik det udleveret og der stod “M” under køn (yay!). Men der gik ca. et minut før jeg opdagede at der altså stod forkert navn i det. Den lader vi lige stå et øjeblik. Den danske stat havde udsted et legitimationspapir til mig hvor der stod det forkerte navn. Der stod “Storm Niels” i stedet for “Niels”. De undrede sig også nede på kommunen over hvordan det kunne lade sig gøre. Jeg hedder jo Niels i cpr-registeret og hvordan kan deres system have registreret et andet navn som jo aldrig nogensinde har været tilknyttet det cpr-nummer jeg har nu. Men enden på legen blev at de tog det tilbage som et fejlpas og bestilte et helt nyt til mig. Og det blev et hastepas, for hallo, der er kun 3 uger til jeg skal opereres og vi skal jo derned et par dage før og jeg har endnu ikke købt fly-billetter fordi jeg ville have mit pas inden jeg bestilte. Det nye pas, forhåbentlig med korrekt navn, skulle blive sendt til min postkasse i løbet af 3-5 hverdage. Det vil sige at det godt kan risikere at komme på tirsdag. 2 uger før min operation.

Og

Nu er mit nye kørekort kommet. Med forkert navn. Må ned på Borgercenteret igen, de kender mig efterhånden.

  • Comments(2)//malene.lykkemalene.dk/#post29

Boys Don’t Cry

Den jeg erPosted by Malene Andreasen Tue, February 04, 2014 11:31:38

En historie der har berørt os transpersoner meget:

Boys Don’t Cry. To eksperimenterende afdelinger på henholdsvis Det Kongelige Teater og Mungo Park, Har valgt at sætte historie om Brandon der blev myrdet på grund af sin transkønnedehed. Episoden var medvirkende til at starte en debat om hadforbrydelser i USA.

http://kglteater.dk/det-sker/forestillinger/sason-2013-2014/eventministeriet/boys-dont-cry  • Comments(1)//malene.lykkemalene.dk/#post28
Next »